Bulgarian English German Romanian Russian Spanish

Бокс за жени Варна

Бокс за жени

 

бокс 02

Искате ли да изваете перфектното си тяло и едновременно с това да преборите стреса?


Анти стрес програма-практика 

За повече информация , можете да се свържете с нас на мобилен тел.: 0899968086

Заниманията се водят с предварително записване в дните:
Понеделник, сряда и петък начало: 20:00ч.


Макар като цяло класифициран като мъжки спорт, боксът в последно време става все по-популярен и сред жените. Отслабване за жени не е задължително да означават традиционните велоаргометър и бягаща пътека, вече е възможно да внесем малко разнообразие в традицията. По начало жените са учени да се неагресивни и нежни. Това обяснява и липсата на жени в часове по бойни изкуства. И все пак в последно време на тенденцията на запад е, че все повече жени избират като спорт, разграждащ стреса и оформящ тялото, този типично мъжки спорт – бокса.

За жените, които вече са се захванали с този спорт, ние представяме шест златни правила как да извлекат максимума от тренировката си.

1) Вземете загрявката на сериозно. Ако инструкторът ви иска да направите 100 лицеви опори, тогава се опитайте да направите максималния брой. Ако не успеете от раз, това не е проблем. Ако обаче само седите и наблюдавате останалите, понеже вие не можете да правите лицеви опори – това вече е загуба на време.

2) Да се забавлявате от тренировката си е добре, но се уверете че давате достатъчно усилия и поддържате необходимата интензивност. Когато ритате крушата се стремете да изпълнявате ударите с пълна сила, за да ускорите пулса си.

3) Уверете се, че дишате правилно по време на тренировка. Издишайте, когато удряте, и вдишайте, когато изтегляте ръката си. Ако дишате правилно, дробовете ви ще получават по-голямо количество кислород, и ще направят тренировката ви по-ефективна.

4). Когато тренирате по двойки се окуражавайте с партньора си. Това е особено важно, когато сте към края на рунда и сте на предела на силите си.

5). Когато купувате ръкавици, изберете по-големи и по-тежки. Допълнителната тежест ще тренира по-добре раменете ви.

6). Опитвайте да държите ръцете в гард постоянно – макар това да е задължително изискване за техника, то има значение и за горенето на калории. Ако държите ръцете си в гард ще оформите раменете и ще горите повече калории, отколкото ако ги отпуснете.